5 εναλλακτικές λύσεις Photoshop για Linux
16-05-23

5 εναλλακτικές λύσεις Photoshop για Linux

 

Εχετε κάποιες εργασίες επεξεργασίας εικόνων, φωτογραφίες που χρειάζονται βελτίωση ή βασική ζωγραφική για να ολοκληρωθούν;

Η εύρεση μιας εναλλακτικής λύσης Adobe Photoshop για Linux δεν είναι τόσο δύσκολη.  

Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις του Adobe Photoshop για Linux θα σας βοηθήσουν να επεξεργάζεστε εικόνες με ευκολία.

 

1. GIMP

Εάν οποιοδήποτε πρόγραμμα μπορούσε να θεωρηθεί «η έκδοση ανοιχτού κώδικα του Photoshop», θα ήταν το GIMP (GNU Image Manipulation Program). Το GIMP υπάρχει από το 1995 (το Photoshop κυκλοφόρησε το 1988) καθιστώντας το μια από τις παλαιότερες διαθέσιμες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα.

Είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που περιλαμβάνει πολλά βασικά χαρακτηριστικά που αναπαράγουν πολλά από τα ίδια εφέ με το Photoshop. Το GIMP είναι επίσης κατασκευασμένο με γνώμονα την επεκτασιμότητα, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε νέες λειτουργίες εγκαθιστώντας πρόσθετα τρίτων.

Εν ολίγοις, το GIMP είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αρκείται σε μια επαγγελματική ικανότητα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το GIMP αποφεύγει συγκεκριμένα την αντιγραφή της διεπαφής του Photoshop. Αν και μια ισχυρή εναλλακτική λύση στο Photoshop, θα έχετε να μάθετε πολλά νέα πλήκτρα και εντολές μενού.

 


2. Pinta

Στα Windows, μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Photoshop είναι το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, Paint.NET. Μια εναλλακτική λύση στο MS Paint, είναι ευέλικτο και επεκτάσιμο μέσω προσθηκών και πιο ελαφρύ από το Photoshop.

Το αντίστοιχο Linux του Paint.NET είναι το Pinta, μια εφαρμογή που συνοδεύεται από όλα όσα χρειάζεστε. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις βασικές και βασικές λειτουργίες, απεριόριστα επίπεδα, πλήρες ιστορικό επεξεργασίας και πάνω από 35 εφέ για προσαρμογές εικόνας. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ μιας συνδεδεμένης διεπαφής και μιας διεπαφής παραθύρου ελεύθερης πλεύσης.

Ενώ το GIMP προσφέρει μια ουσιαστική εμπειρία που μοιάζει με Photoshop, το Pinta είναι ιδανικό για γρήγορο ρετουσάρισμα εικόνων και απλές επεξεργασίες.


3. krita

Πίσω στο 1998, ο Γερμανός προγραμματιστής Matthias Ettrich ασχολήθηκε με το GIMP και δημιούργησε μια διεπαφή βασισμένη σε Qt για αυτό. Προκάλεσε διαιρέσεις στην κοινότητα του GIMP, οδηγώντας τελικά στην ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού επεξεργαστή εικόνας: του Krita.

Η κύρια εστίαση του Krita είναι ως εφαρμογή ψηφιακής ζωγραφικής . Ως εκ τούτου, προσπαθεί να κρύψει τα περισσότερα από τα στοιχεία διεπαφής του για να διευκολύνει την εκμάθηση για αρχάριους και ευκολότερη τη ζωγραφική για τους βετεράνους.

Τι σημαίνει «ψηφιακή ζωγραφική»; Πράγματα όπως το concept art, τα κόμικς, οι υφές κ.λπ. Όλα αυτά γίνονται εύκολα από το προεπιλεγμένο πακέτο εργαλείων της Krita, συμπεριλαμβανομένων πολλών προεπιλεγμένων πινέλων, πολλαπλών μηχανών πινέλων, μιας προηγμένης μηχανής στρώσεων και υποστήριξης τόσο για επεξεργασία ράστερ όσο και για διανυσματική επεξεργασία.


4. MyPaint

 

Αν ψάχνετε για μια εφαρμογή ψηφιακής ζωγραφικής με μια πραγματικά ελάχιστη διεπαφή, το MyPaint μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Όπως το Krita, έχει φτιαχτεί από concept artists, comic artists και texture painters που μισούν την απόσπαση της προσοχής των παραθύρων και των γραμμών εργαλείων.

Το MyPaint είναι σίγουρα πιο απλό από το Krita, οπότε μην περιμένετε να είναι τόσο γεμάτο με χαρακτηριστικά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι λείπει. Το MyPaint υποστηρίζει tablet ευαίσθητα στην πίεση, έχει απεριόριστο μέγεθος καμβά και προσαρμόσιμες επιλογές βούρτσας.

Εάν το Krita είναι πολύ βαρύ για εσάς, τότε το MyPaint είναι πιθανότατα αυτό που θέλετε. 


5. Photopea


Χρησιμοποιήστε το Photopea ως εναλλακτική λύση στο Photoshop στο Linux
Ένα εργαλείο που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί τους πόρους του τοπικού σας υπολογιστή, το Photopea εκτελείται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα επιφάνειας εργασίας. Με τη διεπαφή χρήστη που μοιάζει με το Photoshop (πλευρική γραμμή, μενού, γραμμή εργαλείων, ιστορικό κ.λπ.) και την υποστήριξη τυπικών μορφών εικόνας, αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο. Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από ένα πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται σε Chromium, όπως το Google Chrome.

Μην ανησυχείτε επίσης για την απώλεια αρχείων. Όλη η επεξεργασία που κάνετε με το Photopea αποθηκεύεται στον υπολογιστή σας και όχι στο cloud. Αυτή η εφαρμογή μπορεί ακόμη και να χειριστεί αρχεία Photoshop PSD, αρχεία Adobe XD, καθώς και αρχεία φωτογραφιών RAW, XCF και SKETCH.

Το Photopea υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Ωστόσο, μπορείτε να πληρώσετε 20 $ για να κρύψετε τις διαφημίσεις για τρεις μήνες..;;;

 

Tags Linux

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.