Οι πέντε καλύτεροι δωρεάν text editors για το 2021

bios

Οι text editors (επεξεργαστές κειμένου), είναι εφαρμογές που μας επιτρέπουν να δημιουργούμε και να επεξεργαζόμαστε μια σειρά αρχείων γλώσσας προγραμματισμού.
Εν ολίγοις, οι επεξεργαστές κειμένου είναι το μέρος όπου γραφούμε τον κώδικα μας!

Vim
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux, Unix, iOS, Android

Vim, ένας επεξεργαστής κειμένου για εγγραφή κώδικα όπου περιηγείστε στην οθόνη με το πληκτρολόγιό σας αντί για ποντίκι.

Βασίζεται στον αρχικό επεξεργαστή κειμένου Unix VI που δημιουργήθηκε από τον Bill Joy το 1976, το Vim κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991, επομένως εξυπηρετεί τους προγραμματιστές τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι επίσης ένας από τους παλαιότερους επεξεργαστές κειμένου.
Διαθέτει 12 διαφορετικούς τρόπους επεξεργασίας, όπως μια οπτική λειτουργία που επισημαίνει την περιοχή του κειμένου, μια λειτουργία γραμμής εντολών και μια εύκολη λειτουργία. Εδώ, θα έχετε διαθέσιμο μεγάλο αριθμό επεκτάσεων για να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα.

Notepad ++
Πλατφόρμες: Windows

Το Notepad ++ αναπτύχθηκε από τον Don Ho το 2003. Είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής πηγαίου κώδικα για Windows. Ακόμα και μετά από 17 χρόνια, εξακολουθεί να είναι ο πιο αξιόπιστος επεξεργαστής και παρέχει μερικές προηγμένες εγκαταστάσεις, όπως επισημάνσεις σύνταξης, αναδίπλωση κώδικα, δέσμες ενεργειών, περιορισμένη αυτόματη συμπλήρωση για προγραμματισμό και ούτω καθεξής.
Επιπλέον, διαθέτει εγγραφή μακροεντολής, επεξεργασία σε χωριστή οθόνη και γλώσσες σήμανσης. Επίσης, θα λάβετε μια διεπαφή καρτέλας πολλαπλών εγγράφων για εναλλαγή μεταξύ καρτελών και διαχείριση πολλών έργων ταυτόχρονα, υπάρχουν περισσότερες από 140 επεκτάσεις προσθηκών διαθέσιμες μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας Σημειωματάριο. Σας επιτρέπει να προσθέτετε λειτουργίες όπως η επικύρωση W3C, η ταξινόμηση κειμένου και ο χειρισμός παραθέσεων μόνο με λίγα κλικ.

 

Brackets
Πλατφόρμες: Windows, Linux, Mac

Ο Brackets σχεδιάστηκε ειδικά για προγραμματιστές ιστού, ειναι ενα ισχυρό, ελαφρύ εργαλείο επεξεργασίας , περιέχει ένα σούπερ μείγμα οπτικών χαρακτηριστικών για τη μείωση της προσπάθειας του χρήστη, με ένα απλό περιβάλλον με πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου, εκτός από προηγμένες δυνατότητες, όπως η επεξεργασία σε χωριστή οθόνη.
Άλλα χαρακτηριστικά είναι ο ενσωματωμένος επεξεργαστής, η ζωντανή προεπισκόπηση και η υποστήριξη επεξεργαστή. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Live Preview , μπορείτε να παρακολουθείτε την ενημέρωση της ιστοσελίδας σας σε πραγματικό χρόνο καθώς επεξεργάζεστε αρχεία CSS και HTML. Επίσης, τα πρόσθετα παρέχουν πρόσθετη υποστήριξη για λειτουργίες όπως η επικύρωση W3C και εργαλεία Python, σχεδόν κάθε εβδομάδα, κυκλοφορούν ενημερώσεις και νέες δυνατότητες.

Atom

Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux

Το Atom είναι ένας συγκριτικά νέος επεξεργαστής ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί άψογα με Mac, Windows και Linux. Αυτός ο εξαιρετικά προσαρμόσιμος επεξεργαστής κειμένου υποστηρίζεται από μια ομάδα ειδικών προγραμματιστών, οπότε θα έχετε εύκολη πρόσβαση σε δεκάδες πρόσθετα και θέματα. Έχει οκτώ σκοτεινά και φωτεινά θέματα.
Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε νέες δυνατότητες και λειτουργίες χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο διαχειριστή πακέτων. Περιλαμβάνει πρόγραμμα περιήγησης συστήματος αρχείων, αναζήτηση & αντικατάσταση και έξυπνη αυτόματη συμπλήρωση. Επιπλέον, μπορείτε να εργαστείτε με το Git και το GitHub απευθείας μέσα στον επεξεργαστή.
Δεδομένου ότι αυτός ο επεξεργαστής σχεδιάστηκε αποκλειστικά με τεχνολογίες ιστού όπως HTML, JavaScript και CSS. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα, γίνεται η πρώτη επιλογή του προγραμματιστή, καθώς αισθάνονται άνετα να συνεργάζονται με το Atom.
 

Visual Studio
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Linux

Το Visual Studio Code δημιουργήθηκε από τη Microsoft για Windows , Linux και macOS . [περιλαμβάνει υποστήριξη για εντοπισμό σφαλμάτων , επισημάνσεις σύνταξης , έξυπνη ολοκλήρωση κώδικα , αναδιαμόρφωση κώδικα και ενσωματωμένο Git . Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το θέμα , τις συντομεύσεις πληκτρολογίου , τις προτιμήσεις και να εγκαταστήσουν επεκτάσεις που προσθέτουν πρόσθετη λειτουργικότητα.
Το Visual Studio Code είναι ένας επεξεργαστής πηγαίου κώδικα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια ποικιλία γλωσσών προγραμματισμού, όπως Java , JavaScript , Go , Node.js , Python και C ++ οποιαδήποτε τοπική γλώσσα και για οποιαδήποτε δεδομένη γλώσσα προγραμματισμού.
Ο Visual Studio Code συνδυάζει την απλότητα ενός επεξεργαστή πηγαίου κώδικα με ισχυρά εργαλεία για προγραμματιστές, όπως η ολοκλήρωση και ο εντοπισμός σφαλμάτων κώδικα IntelliSense.
Ο Visual Studio Code περιλαμβάνει ένα διαδραστικό πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στον πηγαίο κώδικα, να ελέγξετε μεταβλητές, να δείτε στοίβες κλήσεων και να εκτελέσετε εντολές στην κονσόλα.
Ο κώδικας VS ενσωματώνεται επίσης με εργαλεία κατασκευής και δέσμης ενεργειών για την εκτέλεση κοινών εργασιών που κάνουν τις καθημερινές εργασίας γρηγορότερες. Ο κώδικας VS διαθέτει υποστήριξη για το Git,

TECH & WEB

Χρήσιμα εργαλεία online για web developers & more.

  Sites logo

  Tools

  Ιστότοποι και πόροι με πολύ χρήσιμα δωρεάν online εργαλεία για web developers και web designers

  Sites logo

  BIOS

  Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πλήκτρα για την πρόσβαση σε Boot menu για γνωστούς κατασκευαστές.

  Sites logo

  Η φιλοσοφία πίσω από Arch είναι η απλότητα, ελαφριά λιτή και ευέλικτη διανομή χωρίς άσκοπες προσθήκες

  Sites logo

  Linux Power

  Έχετε τον παλιό σας υπολογιστή παραιτημένο κάπου σε κάποιο πατάρι; Ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.